Belépés
Kovászos uborka
Elkészítés: Az uborkát alaposan megmossuk, egy erre a célra rendszeresített kefével megsikáljuk. Az uborkák végeit levágjuk, és hosszában kétszer bemetsszük. Egy kétliteres befőttes-üveg aljára a jól megmosott kapor felét behajtogatjuk, 2 gerezd megtisztított, egészben hagyott fokhagymagerezdet ráültetünk. Az uborkákat szépen egymás mellé állítjuk az üvegben, a maradék kaprot és fo...
Uborkás burgonyasaláta
... burgonyát felkarikázzuk, majd az uborka- és a retekszeletekkel együtt...
Pisztráng fűszeres tejföllel
... fekete olívabogyó, 1 db paradicsom, 1 tk. szemes zöld bors, 3 db citrom, 60 g fűszervaj, 2 ek. repceolaj, só, bors, alufólia.

Elkészítése:

A burgonyákat alaposan megmossuk, megszárítjuk és alufóliába csomagolva parázson (sütőben 220 °C-on) 30-40 perc alatt megsütjük. A pisztrángot alaposan megtisztítjuk. A petrezselymet, kaprot és bazsalikomot is megmos...
Gulyásleves (kezdőknek)
Hozzávalók:

500 g marhahús, zsír, hagyma, fokhagyma, 2 édesnemes paprika, kömény, burgonya, zöldpaprika, paradicsom, só.

Elkészítése:

Alaposan megmossuk a húst, kis kockákra felvágjuk. Lábasban a zsíron megpirítjuk a hagymát, paprikával meghintjük, átpirítjuk benne a húst, hozzáadjuk a fokhagymát, a köménymagot, a sót. Keverjük össze, öntsünk rá v...
Fűszeres burgonyakrémleves
... tojássárgája, 2 dl tejföl, 1 csomag vegyes aprított zöldfűszer (petrezselyem, kapor, kakukkfű, bazsalikom), 2 ek. citromlé.

Előkészítés:

A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, egynegyedét gyufaszálnyi csíkokra vágjuk, és hideg vízzel teli tálban félretesszük. A többit felkockázzuk, s felhasználásig vízben tartjuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk.
Elkés...
Krumpliprósza
Hozzávalók:

10 nagyobb burgonya, fél liter aludttej, 14-16 evőkanál liszt, zsír, 5-6 evőkanál tejföl, só

Elkészítése:

A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, és tormareszelőn lereszeljük. A lereszelt burgonyát leszűrjük. A reszeléket aludttejben gyorsan elkeverjük, hogy ne barnuljon meg. Hozzáadjuk a lisztet, a sót, és jól összekeverjük. Erősen kizsíroz...
Pikk Dáma sör- és borkorcsolya
... nagy paradicsom, 25 dkg reszelt pizzamozarella sajt, 25 dkg csemegekukorica, 5 dl olaj a sütéshez, só, oregánó ízlés szerint

Elkészítése:

A burgonyákat alaposan megmossuk, és héjában megfőzzük. Kihűtjük, majd ujjnyi vastag karikákra vágjuk. A karikákat forró olajban megsütjük, majd egy tepsire sorakoztatjuk. A paradicsomokat megmossuk, felkarikázzuk, és minde...
Töltött sertésdagadó
... sertésdagadó

Hozzávalók: 80 deka sovány sertésdagadó, 2 zsömle, másfél deci tej, 2 tojás, 5 deka gomba, 8 deka zsír, 3 deka vöröshagyma, kevés törött bors, 1 csomó zöldpetrezselyem, só.
A sertésdagadót megmossuk, tiszta ruhával megtörölgetjük, majd a két réteg közé az egyik oldalon úgy szúrunk be, hogy nagyobb nyílást kapjunk anélkül, hogy valahol az oldalát kivágj...
Kapros-tejfölös burgonyasaláta
... dl tejföl, 1 kk. finomra vágott vöröshagyma, 1 mokkáskanál porcukor, só, csipetnyi őrölt köménymag, 1 ek. citromlé, 1 csokor apróra vágott kapor.

1. A burgonyát lehámozzuk, megmossuk, enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük, és ha kihűlt, karikákra vágjuk.
2. A salátaöntethez a hozzávalókat simára keverjük, majd a burgonyára öntjük és összekeverjük. Az uborkát jól m...
Baranyai sertéssült
... fokhagyma,
1 kisebb zeller,
2 dl Cabernet franc,
5 evőkanál olaj ,
1 evőkanál tejföl,
1 evőkanál liszt,
1 kávéskanál só

Elkészítése: A húst jól megmossuk, sóval és megtisztított fokhagymával jól bedörzsöljük. Ezután sütőtepsibe tesszük, leöntjük a zsiradékkal, és közepes lángon tíz percig sütjük. Közben az erőleveskockából fél liter levest ...
Argentin csirkecomb
... vagy grillfűszer, 6 karika (konzerv) ananász a levével együtt, 3 ek. olaj, 1 kisebb zöldpaprika, késhegynyi őrölt fekete bors, őrölt gyömbér és currypor.

1. A csirkecombokat megmossuk, megszárítjuk, esetleg a bőrüket is lehúzhatjuk. A húst bedörzsöljük fűszerkeverékkel, 4-5 ek. ananászlével meglocsoljuk, és letakarva, hűtőszekrényben 2-3 órán át érleljük.
2. Tepsib...
Hagymaleves burgonyával
... egy szál póré-, 10 dkg fokhagyma, egy-egy csokor új és metélőhagyma, 20 dkg vaj, 5 dl fehérbor, 2 szem csillagánizs, 15 dkg reszelt parmezán sajt.

1. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, a hagymaféléket megtisztítjuk.
2. A feldarabolt burgonyát, a vöröshagymát, a lilahagymát, a pórét és a fokhagymát nagyobb lábasba tesszük. Hozzáadjuk a vajat, sózzuk, borsozzuk, és ...
Citromos csirke...
... + 1 a díszítéshez, 1 ek. cukor, fél kk. őrölt fahéj, 4 ek. olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, 1 + 1 dl fehérbor, 1 csapott ek. étkezési keményítő.

1. A csirkecombokat megmossuk, műanyag dobozba vagy mély üveg-/porcelántálba tesszük. A páchoz a rozmaringot leöblítjük, levélkéit finomra vágjuk. 2 citrom átszűrt levét elkeverjük a cukorral, fahéjjal, olívaolajjal, ro...
Spárgakrémleves barna kenyérel
...

50 dkg spárga, 1 szem burgonya, 2 dkg cukor, 5 dkg vaj, 1 citrom leve, 2 dl tejszín, 1 ek. összevágott metélőhagyma, 12 szelet kenyér.

Előkészítés: A spárgát megtisztítjuk, megmossuk. A fejeket levágjuk kb. 5 cm hosszú darabban. A szárakat elkarikázzuk, és 1 liter vízben feltesszük főni. A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, vékonyra szeleteljük.
Elkész...
Karácsonyi leves receptek
... bors, 5 dkg liszt, 2 dl tej, 1,5 dl tejszín, 2 tojássárgája, a leves feljavításához 3 dkg vaj.
A csontokból a vegyes zöldséggel, fűszerekkel levest főzünk. A megtisztított gombát megmossuk, és finomra vágjuk. Az apróra vágott vöröshagymát vajban megfonnyasztjuk, hozzáadjuk az összevágott gombát, megsózzuk, meghintjük egy kevés törött borssal, és lepirítjuk. Ha a levét elfő...
Karácsonyi ételreceptek
... pirított mandulával
Hozzávalók: 2 db egész pisztráng, 1 evőkanál liszt, só, 5 dkg vaj, 10 dkg mandula, 0.5 dl olaj a sütéshez
Az egész pisztrángot megtisztítjuk a pikkelyeitől, megmossuk, ruhával letöröljük. A fejét levágjuk. Egy ruhával letakart (hogy ne csússzon) vágódeszkára fektetjük, és éles késsel a gerincénél kezdve a filéket szépen lefejtjük. Besózzuk, lisztbe m...
Karácsonyi ételek
... pirított mandulával
Hozzávalók: 2 db egész pisztráng, 1 evőkanál liszt, só, 5 dkg vaj, 10 dkg mandula, 0.5 dl olaj a sütéshez
Az egész pisztrángot megtisztítjuk a pikkelyeitől, megmossuk, ruhával letöröljük. A fejét levágjuk. Egy ruhával letakart (hogy ne csússzon) vágódeszkára fektetjük, és éles késsel a gerincénél kezdve a filéket szépen lefejtjük. Besózzuk, lisztbe m...
Rakott csirke
... egy gombakonzerv, két paradicsom, két zöldpaprika, 2,5 d1 tejszín, só, bors, fokhagyma, grillpor, kevés olaj, egy vöröshagyma.

Elkészítés:

A csirkét szétszedjük, megmossuk, a burgonyát megtisztítjuk, hasábokra vágjuk. A burgonyát kacsasütő tepsibe rakjuk, megsózzuk, és ráöntjük a gombát (a levét nem), a gomba fölé pedig a karikára vágott paprikát és paradics...
Szilvás gombóc
... liszt + a nyújtáshoz,
13 dkg vaj/ margarin,
1 mokkáskanál őrölt fahéj,
10 dkg zsemlemorzsa,
fahéjas porcukor a szóráshoz
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kockákra vágjuk, és megfőzzük. Közben a szilvát megmossuk, kimagozzuk. A burgonyát áttörjük, hagyjuk kihűlni.
Nagy lábosban kb. 5 liter vizet forralunk. A burgonyához keverjük a l...
A töpörtyűkészítés titkai
... evőkanállal használjunk belőle!)
Elkészítés:
A tepertőt megdaráljuk. A tojást megfőzzük, megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk, és hozzákeverjük a megtisztított tepertőhöz. Megmossuk, apró kockákra vágjuk és szintén a tepertőhöz adjuk a lilahagymát és a fokhagymanyomón átnyomott fokhagymát, a mustárt, a pirospaprikát és a borsot. Jól összekeverjük, és kanalanként hozzá...
1 2 3 ..............48 49 .......72 73 .......95 96 97 
Címkék: Pikk Dáma, töpörtyűkészítés titkai, uborkát alaposan, célra rendszeresített, uborkák végeit, kétliteres befőttes-üveg, uborkákat szépen, maradék kaprot, retekszeletekkel együtt, burgonyákat alaposan, pisztrángot alaposan, zsíron megpirítjuk, burgonyát megtisztítjuk, többit felkockázzuk, hagymát meghámozzuk, burgonyát megmossuk, lereszelt burgonyát, reszeléket aludttejben, karikákat forró, tepsire sorakoztatjuk, paradicsomokat megmossuk, sertésdagadót megmossuk, egyik oldalon, oldalát kivágj, burgonyát lehámozzuk, hozzávalókat simára, burgonyára öntjük, levével együtt, csirkecombokat megmossuk, húst bedörzsöljük, szál póré-, burgonyát meghámozzuk, hagymaféléket megtisztítjuk, feldarabolt burgonyát, fokhagymát nagyobb, rozmaringot leöblítjük, spárgát megtisztítjuk, fejeket levágjuk, szárakat elkarikázzuk, leves feljavításához, vegyes zöldséggel, megtisztított gombát, apróra vágott, összevágott gombát, kevés törött, levét elfő, egész pisztrángot, fejét levágjuk, ruhával letakart, gerincénél kezdve,
© 2013 TVN.HU Kft.